Dr. Páva Zsolt polgármester beszéde a Vidám Szimfonikusok koncert előtt

Dr. Páva Zsolt polgármester beszéde a Vidám Szimfonikusok koncert előtt
Dr. Páva Zsolt, pécsi polgármester beszéde a jótékonysági koncert előtt

“Tisztelettel köszöntöm a Kedves Megjelenteket!

Hölgyeim és Uraim, Kedves Barátaim, örülök annak, hogy ez a koncert a mai napon, itt, ebben a nagyszerű központban kerül megrendezésre. Nem először, hiszen már egy hasonló koncertre sor került itt, a Kodály Központban három éve, szintén teltházas keretek között.

A mai este a zenéről és – ahogy a zenekar nevében is áll – a vidámságról szól, melyben egy percig sem kételkedem. Az is biztos, hogy egy nagyon kellemes este elé nézünk, azonban én úgy gondolom, ennek a mai együttlétnek van egy másodlagos, egy mögöttes jelentősége, hiszen körünkben köszönthetünk egy közösséget. Akik ma itt vannak, azok nem véletlenül vannak itt, nem a sors által összerázott, „random” formában ülünk itt közel ezren, hanem azért, mert ez egy keresztény értékelvű közösség. Ez a közösség bizonyította, hogy képes összetartani, képes a nagy közösséget: a várost is segíteni, ha a helyzet úgy hozza. Én mint polgármester büszke vagyok rá, hogy ez a közösség nagyon régóta, lassan harminc éve működik Pécsett, egyre erősebben, és egyre eredményesebben. Amikor a világban zajló folyamatokra tekintünk, akkor egészen biztos vagyok abban, hogy ennek a fajta értékelvű, értéket követő és értéket felmutató közösségnek igenis szerepe van. Ez a szerep nagyobb, mint gondolnánk, hiszen ezek az értékek tudják azt az utat kijelölni, ami véleményem szerint követendő, és ami előttünk áll. Ezért Önöknek kiemelt szerepe van ebben, és én bízom benne, hogy ez a tudatos magatartás, példamutatás nem marad közömbös a nagyobb közösség számára. Ez az este tehát erről is szól, úgyhogy köszönöm ezt a lehetőséget.

Engedjék meg, hogy külön köszöntsem dr. Hack Péter vezető lelkész urat. Már csak azért is, mert ő csupán néhány hete szolgál a pécsi Hit Gyülekezetében, és szeretném a város és a magam nevében is biztosítani, hogy Pécs városa mindenben partnere kíván lenni személy szerint neki, és az általa vezetett közösségnek is. Engedjék meg, hogy erről a helyről is sok sikert kívánjak az új misszió sikeres betöltéséhez.

A mai estéhez pedig jó szórakozást és kellemes perceket kívánok.

Köszönöm szépen a figyelmet!”