Blog

Legfrissebb hírek Dicsőséges örökségünket kijelentés által vehetjük át – Dr. Hack Péter

Dicsőséges örökségünket kijelentés által vehetjük át – Dr. Hack Péter

Dr. Hack Péter: A szeretet átalakítja az embert

Dr. Hack Péter 2023.03.26-i prédikációjának összefoglalója

Egy hívő életében nagyon fontos az imádkozás, mivel megnyitja a szellemi realitást. A Biblia arra tanít, hogy Isten szellem, ezért akik Vele közösségbe akarnak kerülni, azoknak a szellemükkel kell Őhozzá közeledni; értelemmel ez nem megy, mert Isten sokkal nagyobb a mi értelmünknél. Sőt, az emberi értelem gyakran ellentmond Istennek, mivel gondolataink egy része sátáni eredetű. Ne a körülmények miatt legyünk hívők, hanem belső meggyőződésből.

AKI KÖZELEDIK ISTENHEZ, AHHOZ Ő IS KÖZELEDNI FOG.  

A technikai eszközök nagy veszélyt jelentenek az emberek számára, mivel az Istennel és az emberekkel töltött időt lopják el ezek az eszközök. Az ördög le akarja rombolni az emberi kapcsolatokat pótszerek nyújtásával. Ennek következtében elképesztően romlik az emberek kommunikációs készsége. Márpedig az Ige szerint az embernek a beszédében van az életnek a hatalma. Aki nem tud kommunikálni emberekkel, az Istennel sem fog tudni, ez pedig az imádkozás nagy akadálya.

EL KELL MONDANI ISTENNEK AZT, HOGY MIK FOGLALKOZTATNAK BENNÜNKET, ÉS TUDNI KELL MEGHALLGATNI AZ Ő VÁLASZÁT.

Krisztust a maga valóságában kell látnunk, nem kisdedként, és nem a kereszten függő megfeszítettként. Jézus életének csak egy rövid szakasza volt erőtlen, megfeszített állapota. A golgotai eseményt csak az az ember tartja a történet végének, aki nem olvasta azt végig, hiszen a történet folytatódik, és a hívők számára örömhír, hogy dicsőséges, hatalmas örökség átvételére szóló meghívást kaptunk.

AZ ÖRÖKSÉGÜNKET BIRTOKBA IS KELL VENNI A KRISZTUSTÓL, AKINEK MÉRHETETLENÜL NAGY AZ EREJE; AKI HASZNÁLNI AKAR MINKET AZ Ő MUNKÁJÁBAN.

A Biblia azt állítja, hogy minden, ami látható, a láthatatlanból állott elő. Ma rendkívüli mértékben megerősödött a világban a halál kultusza, ami mögött szellemi erők állnak. Azt is jelenti ez, hogy a jelenleg zajló háborút nem emberek generálták, hanem szellemi erők, és a béke sem emberi akarat által fog eljönni, hanem a Békesség Fejedelme által.

Akikben félelmek vannak, azok kérjenek kijelentést Istentől. A gyógyulás, az áldások nem saját képességeink eredményeként jönnek létre, hanem a bennünk lakozó Krisztus adja ezeket. Az Ő erejének működésbe hozása kijelentés által lehetséges, de a kijelentést kérni kell. Ehhez Isten segítséget ad; szeretettel tekint ránk és törődik velünk.

FONTOS, HOGY NE A KISDED JÉZUS ÉLJEN A SZÍVÜNKBEN, HANEM A FELTÁMADOTT, DICSŐSÉGES ÚR.

Az újjászületett emberek már képesek uralkodni a bűn fölött, de ez egyben felelősséget is jelent. Feltámadása után a Krisztusnak adatott minden hatalom Mennyen és Földön, és ha Ő bennünk van, akkor ez az erő a rendelkezésünkre áll.

ISTEN PÁLYÁT KÉSZÍTETT SZÁMUNKRA. KRISZTUSBAN ÖRÖK ÉLETET NYERTÜNK, ÉS AZ Ő HATALMÁT IS MEGKAPTUK.

Isten az életadó, ezért nem a locsolkodásban kell nekünk bízni, és ha eddig ezt tettük, meg lehet és meg is kell ebből térni. A Húsvét nem a locsolkodásról, nem a nyusziról szól, hanem a feltámadás dicsőségének az ünnepe.

A feltámadott Jézus Krisztus ma már nem szolgai formában van, mint volt földi élete során, ezért nem lehet szobrok, képek által Róla fogalmat alkotni. Az utolsó időkben már minden ember meg fogja látni Őt dicsőségében. Isten akarata, hogy kijelentés által kinyíljon a szellemünk, ami után megismerhetjük Őt.

A SZENT SZELLEM SZEMÉLY, AKINEK VAN ÉRZÉKENYSÉGE. MEG LEHET ŐT SZOMORÍTANI, DE JOBB ESETBEN LÁTÁST, KIJELENTÉST AD, ÉS EZ A HÍVŐ VISZONYULÁSÁTÓL FÜGG.

Isten az Ő dicsőségébe hív minket. Ahol erőtlen a kereszténység, ennek oka, hogy nem a Krisztusban van, ezért nincs hatalma, ereje. Óvakodnunk kell attól, hogy kiessünk a kegyelemből, hiszen miénk az örökség, ezért győztesekként élvezhetjük a diadalt. Kérhetjük Isten Szellemének hatalmát, és azzal a tudattal élhetünk, hogy győztesek vagyunk. Az Úrral a kőfalon is átugrunk, az ellenséges táboron is átfutunk.

AZ ELHANGZOTT IGÉK:

  • Efézusi levél 1:15-2:10
  • Jelenések könyve 1:9-20, 19:6-16

Hrabovszki György jegyzete

Paste your AdWords Remarketing code here