Debreceni IFI tábor 2019 – Youth Camp 2019

Debreceni IFI tábor 2019 – Youth Camp 2019

Debreceni IFI tábor 2019 – Youth Camp 2019

A feltöltődés hetének is nevezhetjük azt a hetet, amit idén nyáron is eltölthettünk a debreceni ifjúsági táborban augusztus 3 és 9 között, ahol közel 900 fiatal gyűlt össze az ország minden részéről és a határon túlról.

Ebben az évben is nagyon nagy áldás volt részesének lenni a debreceni gyülekezet által szervezett országos ifi tábornak. Már a nyitó előadáson érezni lehetett, hogy nagyon jó és áldott hétnek nézünk elébe, bár a prédikációk keményebb falatnak tűntek, mégis napról-napra egyre beljebb és beljebb jutottunk Isten jelenlétébe. Ezt segítette az is, hogy ahogy haladt előre a tábor az előadások témája is egyre inkább készítettek fel és bátorítottak bennünket arra, hogy még nagyobb hittel és bizalommal járuljunk Istenhez, ezenkívül a folyamatos pásztorlások és bűnvallások is nagyban hozzájárultak ehhez.  A nyitó előadáson Füzér Norbert a Sátán elleni harcról és a dicséret fontosságáról tanított. Következő nap Üveges Bálint egy nagyon részletes előadást tartott arról, hogy miért volt szükség Jézus Krisztus szenvedésére és feltámadására. Vasárnap délután megérthettük, Makki Bálint prédikációja által, hogy Babilon nem csak egy ókori város, hanem egy szellemi valóság is, mely üzenetnek a fő mondanivalója ez: „Ne menj Babilonba, hanem szakadj el tőle!”

Debreceni IFI tábor 2019 – Youth Camp 2019

Az új hét kezdetével, dr. Hack Péter és felesége Márta egy egész napot töltöttek a táborba, amely mindannyiunk számára egy kicsit még otthonosabbá tette a tábort. Megismerhettük főként Máté evangéliumában található példázatok által Isten királyságának 3 korszakát, amely nagyon bátorító volt és ösztönzött minket arra, hogy a hitünket bátran felvállaljuk és hirdessük Isten országát. Erre természetesen volt lehetőségünk a tábor során, mert több nap is sor került vízosztással egybekötött evangelizációra.

A keddi nap, sok várakozás után elérkezett. Délelőtt Pátkai Mihály az egyéni és közös aposztázia (szakadások) következményeiről tartott tanítása nagy figyelemnek örvendett. Ekkor lehetőség volt már kérdéseket is feltenni, amit az aktív hallgatóság ki is használt és kérdések tucatjait válaszolta meg az előadó.

Debreceni IFI tábor 2019 – Youth Camp 2019

A pécsi különítmény

Délután előadás helyett az Ararat Worship tartott koncertet a város egyik szórakozóhelyén, a Nagyerdei Stadionban, ami önmagában óriási bizonyság, hogy egy ilyen helyen közel 2000 ember összegyűlhetett azzal a céllal, hogy Jézus Krisztust dicsőítse. Elképesztő élmény volt látni és élőben megtapasztalni azt a kenetet, amely ezen a zenekaron van.

A következő napon délelőtt három tanítást is hallhattunk egymás után. Először Piros Péter az ima fajtákról tartott előadást, őt követte Szikora Márton, aki a nyelvről beszélt, ami az élet és halál forrása. Végül Pócza István zárta a délelőtti előadást a keresztény szabadság korszakainak ismertetésével. Mind a három előadás inspiráló és érdekes volt. A délután folyamán érkezett meg a Hit Gyülekezet vezető pásztora Németh Sándor, aki a Szent Szellem karizmáiról tanított bennünket. Csütörtökön délelőtt és délután is Ő szolgált felénk, ifjak felé. Persze a hangsúly az esti körimán volt, ahol ismét hatalmas munkát végzett el a Szent Lélek a táborozók életén és a debreceni gyülekezet szolgálóin egyaránt, legyen szó szabadulásokról, Szent Szellem-keresztségről, vagy kijelentésekről.

Debreceni IFI tábor 2019 – Youth Camp 2019

A tábor utolsó napján, péntek délelőtt került sor a záró alkalomra, ahol a közös ima és dicséret után megtekintettük a táborról készült videót. A tábor hivatalos lezárását követően a buszok elindultak és a tábor helyszíne lassan kiürült, mi pedig rengeteg élménnyel és újult erővel indultunk haza.

A tábor során a délelőtti és délutáni alkalmak között lehetősége volt mindenkinek egy külsős programon részt venni és számtalan belsős program is, mint a dicséret éneklés, pingpong, kosár, röpi, társas és kártyázás is.

A tábor hatalmas áldás és élmény volt mindegyikünk számára, nagyon sokan feltöltődtünk, felüdültünk és újult erővel térhettünk haza. Reméljük, hogy ez az áldás és tűz, amit a tábor során kaptunk a helyi gyülekezet számára is áldást, újabb lendületet, jelent majd a szolgálataink által.

(Képek forrása: Hit Gyülekezete Debrecen Facebook oldala)

Mogyorósi Anna beszámolója