Családi nappal egybekötött evangélizáziós rendezvényen járt Kecskeméten a Wing Singers

Családi nappal egybekötött evangélizáziós rendezvényen járt Kecskeméten a Wing Singers

Családi nappal egybekötött evangélizáziós rendezvényen járt Kecskeméten a Wing Singers

A Wing Singers Gospel kórus az idei tanév első fellépésén van túl. Szeptember 21-én szombaton több órát utaztunk, hogy örömet okozzunk a kecskeméti hallgatóságnak a legkülönfélébb műfajú dalainkkal, és hogy magot szórjunk az érdeklődők szívébe.

Családi nappal egybekötött evangélizáziós rendezvényen járt Kecskeméten a Wing Singers

Amikor megérkeztünk a Hit Gyülekezete hatalmas épületéhez, a leginkább szembeötlő a nagy sokaság volt. Gyerekek szaladgáltak mindenütt, míg szüleik felszabadultan beszélgettek a főzőverseny asztalainál, a csarnokban vagy éppen a kézműves és egyéb programok helyszínén.

A fellépés előtt finom ebéddel láttak vendégül a helyiek, és körbenéztünk, mi minden nyújt kikapcsolódási lehetőséget kicsiknek és nagyoknak. Többek között rajzverseny és tombola várt mindenkit. A hálafalnál pedig bárki leírhatta, mi mindenért hálás.

A tombola eredményhirdetést követően kezdtünk bele a dalokba. Zongorán Gáspár Dávid és Pasitka Ármin kísérte a kórust, valamint egyes daloknál Pátri Eliot cajonnal, Pasitka Hermann szaxofonnal és Pasitka Paulo gitárral színesítette a hangzást.

Az egyik zenei blokk után Arató Ádám, a kecskeméti Hit Gyülekezete pásztora elsősorban a külsős vendégekhez szólva beszélt saját megtéréséről.

Megemlítette, hogy előfordult, hogy még keresztény emberek sem akarták odaadni a veséjüket a súlyos beteg, donorért esdeklő felebarátjuknak, Jézus Krisztus ellenben az életét adta, hogy megmentsen minket.

Ezt követően közösen elmondtunk egy megtérő imát. A fellépés végén bárkinek lehetősége nyílt arra, hogy Arató Ádámhoz előremenjen és az Úrról beszélgessen.

A közönség érdeklődve hallgatta a dalokat, lehetett érezni, hogy tetszik nekik a dalok sokfélesége. A portugál nyelvű, vidám Mas Que Nada című daltól kezdve a spirituálékon és gospel dalokon át Pajor Tamás Eltalált az élet című számáig rendkívül különböző komolyságú és tartalmú zenei művek hangzottak el.

Visszaérve az öltözőbe, aprósütemények és kürtőskalács várta a kórust. Mielőtt hazaindultunk volna, finom vacsorát is kaptunk, melyért szintén nagyon hálásak vagyunk. Kellemesen elfáradva szálltunk el a buszra, miután megcsodáltuk a naplemente kivételesen gyönyörű fényeit.

Rendkívül sokat számít minden olyan fellépés, amikor nem Pécsett, hanem az ország más tájain (vagy esetenként külföldön) énekelhetünk, hiszen nagyban elősegíti az összetartást, hogy huzamosabb ideig egy légtérben tartózkodik a csapat, és mindenhova együtt mozog.

Családi nappal egybekötött evangélizáziós rendezvényen járt Kecskeméten a Wing Singers

Egy-egy ilyen hosszabb buszút során tartalmas beszélgetések zajlanak. Ezúttal pihenni nehezen lehetett (főként a hazafelé úton), de cseppet sem bánta senki, hiszen egymás után zendültek fel a dicséretek, valamint az Ararat Worship dalok akkordjai Pasitka Paulo gitárján. A busz hátuljában összegyűlt fiatalság a másfél-kétórás intenzív fellépés után is örömmel kísérte hangos énekléssel a hangszert. Hatalmas élmény volt megtapasztalni azt a békességet, ami leszállt.

Ezúton is szeretnénk megköszönni a kecskeméti Hit Gyülekezetének a meghívást és a lehetőséget, illetve a hála világnapján tanúsított vendégszeretetüket.

Íme néhány gondolat a kórus tagjaitól.

Pasitka Hermann:

A legjobb dolog úgy énekelni a csapattal, hogy az evangéliumot is hirdetjük egyszersmind, tehát nemcsak kultúrát jelenítünk meg, hanem egyértelműen artikuláljuk „az Üzenetet. A Winges fiatalok oldottak, felszabadultak voltak, a kecskeméti testvérek pedig nagyon kedvesek és vendégszeretők. Az általuk szervezett családi napon kb. 300 kívülálló vendég vett részt. Arató Ádámnak és a helyi hallgatóságnak leginkább a magyar szövegű dalaink „jöttek be”, de az egész program nagyon tetszett nekik.

Solymosi Zoé:

Nekem az egyik legjobb koncertélményem volt a kecskeméti. Az ottaniak nagyon kedvesek. Felszabadult, családias légkör volt, ami közreműködött abban, hogy vidáman tudjunk énekelni a színpadon. A sikeres koncert után a hazaút sem telhetett volna jobb hangulatban.

Mogyorósi Mihály:

Örültem, hogy újra felléphettem a Wing Singers kórussal, mert szeretek gospel dalokat énekelni. A hétvégi fellépés azért is tetszett, mert az utazás jó hangulatú volt a közös dicséret éneklésnek köszönhetően. Amint megérkeztünk a „turnébusszal”, azonnal kedvesen fogadtak bennünket a kecskeméti testvérek. A közönség is barátságosan hallgatta végig az előadásunkat.

Molnár Abigél:

Szuper napot töltöttünk el szombaton Kecskeméten! A kedves fogadtatás és a finomabbnál finomabb ételek mellet egy nagyon vidám és jó hangulatú fellépesen vehettünk részt, melyet kicsik és nagyok egyaránt csillogó szemekkel figyeltek. Végül ezt a csodás napot egy közös palacsintázással, majd hazafelé indulva hangos dicséret énekléssel fejeztük be.

Matos Dániel:

Véleményem szerint ez a családi nap rendkívül színvonalasra sikerült. Bár nem voltunk olyan sok ideig ott, szórakoztató programokat láttam, melyekben én is szívesen részt vettem volna. Emellett szerintem nagyon jó ötlet volt az étkeztetéshez a főzőverseny, és a palacsintás, illetve kürtőskalácsos stand, ahol mindenki ingyen fogyaszthatott. Összegezve, nagyon barátságos légkör és sok vidám ember jellemezte ezt a rendezvényt.

Savanya Anna Sára:

Szerintem ez volt az eddigi legjobb fellépésünk. Amellett, hogy a koncert is szuperül sikerült, a kecskemétiek kimagasló vendégszeretetükről tettek tanúbizonyságot. A legkülönlegesebb mégis  az volt, hogy szinte egész úton hazafelé Ararat dalokat énekeltünk.

Mogyorósi Szilárd:

Amikor megérkeztünk Kecskemétre, egy nagyon jó hangulatú program közepén találtuk magunkat. A kedves vendéglátás után azonnal tudunk próbálni, és felkészültünk a délutáni fellépésre. A koncert egy hatalmas élmény volt, mert olyan közönség előtt énekelhettünk, akiknek ellőtte még soha. Összességében egy nagyon jó koncertet tudhatunk magunk mögött.

Orosz Körte:

Szombaton a Hála világnapján egy nagyon eredményes és vidám napot töltöttünk Kecskeméten. Az ottaniak vendégszeretete magával ragadó volt, hiszen nagyon sok finomságot készítettek nekünk, melyekért nagyon hálásak voltunk. A fellépés jó hangulatban telt el, a közönség és mi is nagyon élveztük. Nem tudom eléggé megköszönni, hogy részt vehettem egy ilyen napon, mint amilyen a szombati volt.

Pátri Olívia

Öröm volt a közönségre nézni. Míg valakitől egy-egy bátorító mosolyt kaptunk, mások a dalokba bekapcsolódva velünk együtt énekeltek, és voltak, akik csukott szemmel csak hallgattak és figyeltek. Hatalmas élmény volt a fellépés, a helyiektől is pozitív visszajelzéseket kaptunk.

(Fotók: Pasitka Ármin)

Dezső Janina beszámolója