Bonyhádi kiruccanás

Bonyhádi kiruccanás

Bonyhádi kiruccanás

A kisapáti és a debreceni ifjúsági tábor között a pécsi ifiknek lehetőségük nyílt, hogy egy kicsit kiszakadjanak a szülővárosukból, és ellátogassanak a 40 kilométerre levő Bonyhádra, ahol a helyi gyülekezet látta őket vendégül.

A buszút során – mely épp elég hosszú volt ahhoz, hogy felcsigázzon minket, de még annyira nem, hogy lefárasszon – érkeztünk meg a bonyhádi buszállomásra. Itt már a helyi idegenvezetőnk várt minket, kinek vezetésével gyalogszerrel jutottunk el a gyülekezeti házig. A ház nagyon családias hangulatot áraszt magából, amit a bonyhádi testvérek kedves köszöntése koronázott meg. A napot egy közös dicsérettel és imával indítottuk miután Pasitka Ármin számolt be pár percben az előző heti Agrosz táborról.

Bonyhádi kiruccanás

Ezt követően egy sétára indultunk a városban, amely során Bonyhád történetéről hallottunk sokat. Sétánk a volt zsinagógában fejeződött be, ami előtt felállított holokauszt emlékműnél hallhattunk egy rövid áttekintést a bonyhádi zsidóság sorsának alakulásáról. Akik a városnézés során odafigyeltek az elhangzott információkra azok könnyen jó eredményt tudtak elérni a túrát követő kvízben, melynek győztesei jutalomban részesültek. Mind ezek után a gyülekezeti házhoz visszatérve elfogyasztottuk ebédünket, ami bográcsgulyás és sütemény volt. A program során biztosított ételek végig kifogástalan minőségűek voltak.

Ebéd után nem kevés opció tárult elénk a szabadidőnk hasznos eltöltését biztosítva. Gyönyörű díszdobozokat készíthettünk és tapasztalt tanácsadó segítségével sajátíthattuk el a díszcsomagolás csínját-bínját. Ezen kívül a lányok profi kozmetikus tanácsait hallhatták a szépségápolásról és sminkelésről, a fiúk körében pedig a ping-pong és a célba lövés örvendett nagy népszerűségnek. A program során végig a jókedv töltött el bennünket, ezért is csak a második/harmadik felszólításra voltunk hajlandók otthagyni a gyülekezeti házat és bonyhádi testvérek társaságát, hogy újra buszra szállva hazatérjünk.

Bonyhádi kiruccanás

Szeretnénk megköszönni a gyülekezet vezetőjének, Pasitka Hermannak és feleségének, Dórának a meghívást, valamint mindazok áldozatos munkáját, akik lehetővé tették, hogy egy  ilyen nagyszerű napot tölthessünk el Bonyhádon, kiemelten köszönjük Matos Kálmánnak és Évának, Patócs Istvánnak, Árki Ritának, és Székely Anitának!

(Fotók: Pasitka Dóra)

Solymosi Krisztián beszámolója