Az üdvösség záloga

Vízkeresztség, 2019. március

Vízkeresztség a pécsi Hit Gyülekezetében, 2019. március

Több mint 30 testvérünk, hívő pályafutásának következő, elengedhetetlen lépését tette meg egy kellemes tavaszi hétköznap este a gyülekezeti csarnokban felállított ideiglenes meleg vizes medencében. A modern és otthonos körülményeken túl főként a klasszikus bibliai igazságok voltak az az alap, amelyre az üdvösséget biztosító hitbeli cselekedetük épült – a vízkeresztség.

Vízkeresztség, 2019. március

Az esemény előtti tanításában Baji Tamás lelkész az idézett Igéken keresztül félreérthetetlenül egyértelművé tette az újjászületés szükségszerűségét, és annak rendkívüli, mindenre kiható következményeit: az új krisztusi természetet, a bűn és halál feletti győzelem lehetőségét, az örök megmenekülést – az üdvösséget, és annak minden felemelő aspektusát, a gyógyulást, a szabadulást és a bővölködő életet. Akik ezt hittel fogadják, mindig megtapasztalják Isten felfoghatatlanul gazdag tervének kibontakozását először a szellemükben, azután folyamatosan a sorsukban is.

Vízkeresztség, 2019. március

Jó volt újra látni, hogy a vízben alámerítkező hívők milyen egészséges meggyőződéssel vallották meg Jézust, a Krisztust, és, hogy milyen öröm vette körül az “új(ra)szülötteket” az őket kísérő hívő testvéreik részéről. Ez jó reménységet ad a friss hívők keresztény pályafutásának sikeres végigvitelére nézve is! Sok sikert kívánunk ehhez!

Munkatársunktól

Fotók: Baji Blanka