Az élet hangjai

Az élet hangjai

Az élet hangjai

Augusztus 24-én este, több mint egy évszázados csend után ismert klasszikus dallamok törték meg a sellyei Draskovich kastély némaságba burkolódzó falait. A fenntartó agrár minisztérium engedélyével, az Önkormányzat támogatásával felejthetetlen koncertet adott a nemzetközileg is ismert Lugosi család, amely nem kisebb művészeket nevelt fel, mint Lugosi Veronika hegedűművész és Lugosi Dániel Ali, aki a 2014-es Virtuózok tehetségkutató versenyének abszolút győztese is volt. Muzsikájuk nemcsak elkápráztatta a közel 150 fős közönséget, hanem a klasszikus dallamok utáni instrumentális spirituálék szíveket nyitottak meg az Élet hangja, az Evangélium előtt.

Az élet hangjai

A kulturális élményre, a zene harmóniájára vágyakozó emberek a koncert során azzal szembesültek, hogy az igazi békét, a teljes megnyugvást a zene nem tudja teljesen átadni.

Jézus Krisztus golgotai keresztáldozata tette elérhetővé a bűnbocsánatot, mint a boldogság forrását minden ember számára, így a koncert nemcsak egy-két órára hozott felüdülést a hallgatóságban, hanem voltak emberek, akiknek a Teremtővel való teljes megbékélést jelentette a klasszikus koncertnek indult, s az evangéliumot átadó rendezvény.

Amazing Grace – Részlet a koncertből:

Dr. Szabó András