Annyit ér, mint a szava

Annyit ér, mint a szava

Annyit ér, mint a szava


“…Tudjátok meg azért teljes szívetek és teljes lelketek szerint, hogy egy szó sem esett el mindama jó szóból, amelyeket az Úr, a ti Istenetek szólott vala felőletek. Minden betelt rajtatok, egy szó sem esett el azokból!” Józsué 23:14


A kis Teddy apukája külföldre ment dolgozni az év elején, de megígérte, hogy tavasszal hazajön és elmennek együtt horgászni. Hétfőn felhívta, hogy szombat reggel 7 órakor indulnak, legyen készen. 6:55-kor még semmi hír nem volt az apukáról. Vajon hazudott? Vagy történt valami? Teddy egész éjjel nem tudott aludni, annyira izgatott volt. Már épp indult volna vissza a házba, amikor meghallott egy ismerős hangot. Tudta, hogy ez apa terepjárója, aki végül megtartotta a szavát és eljött.

Sosem felejthetjük el, hogy milyen fontos becsületesnek lenni.

“Az ember annyit ér, mint a szava”- állítja egy régi mondás. A Bibliában, a Józsué 23-ban olvashatjuk Józsué halála előtti egyik utolsó beszédét. Ahogy közeledett élete végéhez, emlékeztetni szerette volna Izrael népét, hogy az Úr megtartotta minden ígéretét feléjük. A konfliktusok és a 40 éves pusztai vándorlás ellenére ott voltak Kánaán földjén, amelyet Isten megígért nekik.

A saját életünkben is láthatjuk, hogy Isten megtartja az ígéreteit, még akkor is ha van pár dolog, amire várnunk kell és többet imádkozni érte. Sokszor egy-egy szituáció teljesen kilátástalannak tűnik, és a problémák megoldhatatlannak látszanak. Az Úr bebizonyította már mindannyiunk életében, hogy hűséges és megbízható. Még ha a hitünkben meg is gyengülünk és úgy érezzük erőtlenek vagyunk, Ő akkor is ott van, és megteszi amit ígért.

Mi a helyzet velünk? Lehet adni a szavainkra? Komolyan lehet venni, amit mondunk? Úgy gondolnak ránk, mint szavahihető megbízható emberekre?

A bevezető történetben csak egy apró dolognak tűnhet, hogy nem tartjuk meg a szavunkat, de azoknak, akiket becsapunk, olyan sebeket okozhatunk, amik talán sosem gyógyulnak be.

Ha azt szeretnénk elérni, hogy hithű keresztényként nézzenek ránk, akkor muszáj úgy viszonyulnunk az emberekhez, ahogy Isten viszonyul hozzánk. A szavunkat meg kell tartani.

Magyarra fordította: Mogyorósi Szilárd

Forrás: CBN.com