Amióta újjászülettünk, a szellemünk él!

Amióta újjászülettünk, a szellemünk él!

Amióta újjászülettünk, a szellemünk él!

Az ember vagy építő, vagy romboló erők hatása alatt áll. Ez ránk, keresztényekre is igaz. A hívők sem légüres térben mozognak, hanem jó és rossz befolyások érik őket is a mindennapi élet során. Az, hogy ki hogyan dolgozza fel ezeket a befolyásokat, határozza meg azt, hogy kit éppen milyen milliő vesz körül, milyen “szellemiséget hordoz”. A rajtunk levő szellemiségnek pedig sorsformáló ereje van.

Amióta újjászülettünk, a szellemünk él. Örök életünk van. Jézus Krisztus a szívünkben él és soha nem hagy el bennünket. Ha nem fordulunk szembe Krisztussal, hanem engedelmesek maradunk Neki, az üdvösségünket senki és semmi nem tudja elvenni tőlünk! De az sem mindegy, hogy a lelkünk és a testünk éppen milyen állapotban és milyen atmoszférában van. Ez ki fog hatni a soron következő döntéseinkre, az életpályánkra.

Milyen az atmoszférád?

A rajtunk levő szellemiségnek sorsformáló ereje van

Téged milyen szellemiség vesz körül?

Ne hagyd, hogy ilyenkor nyáron az ernyedt és fáradt, a hedonista és önjutalmazó, a passzív és lusta és folyton TV-zni és játszani akaró légkör leuraljon! Megnéztél vagy elolvastál valamit, amiből rád áradt a materializmus, a hitetlenség, az ateizmus szellemisége? Vagy az erkölcstelenségbe merültél el, és beszennyezted magad? Beszéltél olyan emberrel, akiből a hitedet, a közösségedet és annak vezetőit kritizáló, cinikus atmoszféra áradt rád?

Gyere vissza a reménység, a testvéri szeretet és a bibliai hit atmoszférájába!

Isten csak ott van, ahol szentség van. Ha beszennyeződött a tested és a lelked, akkor gyorsan mosakodj meg Jézus vérével és Isten beszédével! A bűneidet valld meg, és a Szentírás megvallásával és imádkozással szenteld meg az otthonodat és a környezetedet. Rázd le magadról ezeket a piszkokat, rossz hatásokat!

Csak egy hamisítatlan, erős szellemi állapotban fogsz tudni Jézus Krisztus hűséges és hiteles követője lenni ezen a nyáron is. Csak így lesz belőled elégedett és boldog és sikeres ember!

Pátkai Mihály írása

FORRÁS: PÁTKAI MIHÁLY FACEBOOK OLDALA