Akcióban a pécsi 1%-os csapat

Kincseket gyűjt a pécsi 1%-os csapat

Akcióban a pécsi 1%-os csapat

2017 februárjában Pécsett is elindult az 1%-os kampány, melyben a gyülekezeti tagoknak lehetőségük nyílik saját felajánlásuk megtételén túl utcai gyűjtéseken is részt venni. Akik jelentkeznek az utcai akciókra, azokkal előre egyeztetett időpontban kimegyünk a megbeszélt helyszínre, majd kettesével elindulva tájékoztatjuk az épp arra járókat a tudnivalókról, meg persze arról is, ami a gyülekezettel kapcsolatban érdekli őket.

A legfontosabb az, hogy adójuk egy százalékát fel tudják ajánlani a gyülekezet szeretetszolgálata,

a HISZ számára, amely az elmúlt évben is mintegy 200 millió forint értékben nyújtott segítséget rászorulóknak,

többek között étel- és ruhaosztás, kríziskezelés és jogsegélyszolgálat, házi gondozás, illetve gyermekétkeztetés formájában.

A pécsi csapattal már február elején megkezdtük a munkát. Voltunk barcsi és pécsi ruhaosztáson is a HISZ-el, illetve a város különböző pontjain is megfordultunk már, mint például a Vásárcsarnok, a Széchenyi tér és környéke. A fiatalok aktivitására nagyon nagy szükség van ezen a szolgálati területen, mert az embereket mi, fiatalok is rá tudjuk arra ébreszteni, hogy a kereszténységben lendület, bátorság, erő van. Nem vagyunk önző módon  beburkolózva a magunk kis világába, hanem igenis tudunk tenni az utcán is Isten országának növekedéséért, meg tudjuk állni a helyünket ebben a világban keresztény fiatalként!

Persze nagyon nagy szükség lenne tapasztalt felnőtt segítőkre is. Az utcára kimenni ugyan néha lemondással jár, de azt szerintem mindannyian megtapasztaltuk, hogy aki mást felüdít, az maga is felüdül. Az igazi kampány csak most indult be, folyamatosan szeretnénk az utcákon, vidéki városokban is megjelenni. Ehhez rengeteg buzgó emberre van szükség, akik az 1%-os kampányt Isten szolgálatának tekintik.

Horváth Máté beszámolója