A ,,jó” embereknek is szükségük van változásra

A ,,jó” embereknek is szüksége van változásra

A ,,jó” embereknek is szükségük van változásra

Ez az az eset, amikor a „nem rossz” nem elég jó. Valójában a „nagyon jó” sem elég jó.

Ha valaki egy pohár kristálytiszta ivóvizet kínálna nekünk, csak egy kis csepp arzénnel, akkor meginnánk? Valószínűleg nem. Mit szólnál egy csepp piros ételfestékhez? Lehet, hogy megisszuk, ha biztosak vagyunk benne, hogy biztonságos. De csak egy csepp arzén, élelmiszer színezék, vagy bármely más anyag már megváltoztatná a pohár víz tisztaságát.

Ugyanez a helyzet az emberrel magával is. Azt mondjuk, nem vagyunk rossz emberek, de vajon tökéletesek vagyunk?

,,Senki sem tökéletes” – hangzana talán a válasz, és igazunk is lenne. Lehetetlenség tökéletesnek lenni, éppen ezért van szükségünk egy Megváltóra.

Még a legkisebb bűnünkért is valakinek fizetnie kell, és megbocsátást kell nyernünk mielőtt átléphetnénk a Menny bejáratát. Ezen túl attól az örökölt, romlott természettől is meg kell szabadulnunk valahogy, amit Ádámtól örököltünk.

Jézus volt az az ember, aki sosem vétkezett, és képes volt előre kifizetni a bűnök árát a kereszten. Ehhez azonban muszáj Isten bocsánatát kérnünk. El kell ismernünk, hogy tökéletlenek, bűnösök vagyunk, és át kell adnunk az életünket Neki. Még ha a bűnünk kicsinek is tűnik, Isten tökéletességéhez képest az is egy óriási sértés, és elzár Isten jelenlététől.

Magunktól sosem tudunk tökéletesek lenni, de amikor elfogadjuk, hogy Jézus Úr, aki bűntelenül kifizette az árat a mi bűneinkért, akkor egy új teremtéssé válunk benne.

Megtörténik egy természet csere, az eredendően bűnös természetünk helyett megkapjuk Jézus természetét. Miután elfogadjuk Jézust, még nem leszünk tökéletesek, de ha megvalljuk a bűneinket, akkor Isten megbocsát, és újra bűntelen állapotba tudunk kerülni (1. János 1: 8-9).

A Mindenható Isten nem fogja megengedni, hogy az Ő és a Menny tökéletes tisztaságát egyetlen csepp bűn is megfertőzze. Ezért szükséges a Fiú és az Ő vérének a védelme. Ezek után Isten a szeretett gyerekeiként fog ránk tekinteni, és ez a legtöbb, amire egy embernek szüksége lehet.

Fordította: Horváth Barnabás

(Forrás: CBN.com)