Van élet a vizsgák után! Félévnyitó értekezlet az UNIV HELP szekciójában

Van élet a vizsgák után! Félévnyitó értekezlet az UNIV HELP szekciójában

Félévnyitó értekezlet az UNIV HELP szekciójában

Ezen a héten hétfőn, február 20-án este hatkor félévnyitó megbeszélést tartott az UNIV HELP szekciója a Paulus Caféban. Az Egyetemi Lelkészség keretében megszervezett rendezvényen ötven diák és egyetemi oktató vett részt. Az est témáját Dr. Hack Péter legutóbbi ifjúsági gyülekezetben elhangzott, bizonyságtételre, Istennek átadott életre buzdító szavai inspirálták.

A Jelenések 12: 10-11-ben található idézettel kezdődött a megbeszélés: 


„a mi atyánkfiainak vádolója levettetett, ki vádolja vala őket éjjel és nappal a mi Istenünk előtt. És ők legyőzték azt a Bárány véréért, és az ő bizonyságtételüknek beszédéért; és az ő életüket nem kímélték mind halálig.” 


A Wing Singers Gospel Choir akapela kórusának rövid előadása után „Bizonyságtétel – letett élet” címmel XVI. – XVII. – XVIII. századi példákon keresztül került bemutatásra a pietista, metodista ébredések egyetemi imacsoportokhoz kötődő tevékenysége és ezeknek helyi, nemzeti és történelmet átívelő gazdasági, társadalmi hatásai.

A szellemi aktivitásra buzdító előadás után a lelkészség félévi programtervezete került a megbeszélés középpontjába, ahol a diákok, oktatók interakciója során bontakozott ki ezen félév, környező eseményekre érzékeny tematikája.

Dr. Szabó András összefoglalója